Dakpan renovatie

Herkent u dit?

Beschadigde of geschilferde dakpannen, stormschade, lekkage, klamme en vochtige plekken, lekkende goten, afgebladderd houtwerk, versleten voegen, kapot loodwerk en scheve dakpannen? Vorst, regen, wind, warmte en kou, ouderdom en achterstallig onderhoud laten ongewenste sporen na.

Van kwaad tot erger

Gebreken aan uw dak zijn uiterst vervelend en hardnekkig. Een lekkende goot leidt tot houtrot waarbij uw dure houten goot volledig moet worden vervangen. Een lekkage aan uw dak tast de onderconstructie aan. Ook nemen oude pannen teveel vocht op, waardoor het klam en vochtig wordt in huis. De isolatie van de woning wordt hierdoor ernstig aangetast. Kou, vocht en wind vinden hun weg naar binnen en de warmte ontsnapt via de spleten en scheuren van uw woning. Er ontstaat schimmel, de muren slaan door en het schilderwerk wordt ernstig beschadigd. Allemaal het gevolg van een slecht onderhouden dak.

Vaak ontstaan dit soort problemen zonder dat u er erg in heeft. Zo kunnen de voegen van uw schoorsteen slecht of versleten zijn en sijpelt er water ongemerkt naar binnen. De gevolgen hiervan merkt u pas als het kwaad reeds geschiedt is. Het water dat via uw zolder geleidelijk zijn weg vindt kan leiden tot gevaarlijke situaties en schade veroorzaken aan uw persoonlijke bezittingen.

Uw specialist in best betaalbare dakoplossingen

Door uw dak te laten renoveren voorkomt u lekkages en ernstige schade. Door middel van dakrenovatie verlengen we de levensduur van ieder dak. U bespaart kosten wanneer u op tijd uw dak laat renoveren en isoleren om zo uw kostbare bezit tegen weer en wind te beschermen. Wij van Dakrenovatie Holland komen bij u thuis voor een gratis dakinspectie, zo weet u meteen waar u aan toe bent.

Vakmanschap is meesterschap

Dakpan renovatie is het renoveren van daken met behoudt van authentieke details. Dakrenovatie Holland gebruikt bij het herstel of behoudt van daken vooral authentieke materialen zoals zinken (kil)goten, zaling goten en hemelwaterafvoeren. Een zinken dak behoort tot de mogelijkheden bijvoorbeeld als uw huis een dakkapel heeft.

Oude pannen

Het is mogelijk om bestaande oude pannen te hergebruiken in combinatie met gebruikte pannen. Hierbij blijft de typische romantische sfeer en de waarde van het dak behouden. Naast oude pannen kunnen ook de tengels, panlatten met of zonder additionele isolatie worden toegepast.

Dakrenovatie Holland vervangt bij de renovatie niet alleen de pannen maar pakken ook het lood- en zinkwerk aan, bekijken de schoorsteen, zetten indien nodig een dakkapel erop en kunnen  zelfs de boeidelen vervangen.

Wij werken met keramische pannen van onder andere  Monier, Eternit en Koramic. Uiteraard zijn andere merken ook mogelijk.

Overige werkzaamheden

Dakrenovatie biedt het totale scala aan dakoplossingen. Van het plaatsen van dakkapellen en kantelvensters. Het vernieuwen van de dakgoten maar ook het plaatsen of opnieuw voegen van de schoorsteen. Ook ontfermen wij ons over het schilderwerk.

Basismodellen keramische dakpannen

Dakpannen kennen holle en vlakke varianten, die allen een perfecte waterafvoer garanderen. Dankzij het unieke model van iedere variant is er voor iedere dakvorm een passende dakpan te vinden. Om het dak stijlvol en functioneel af te werken zijn er completerende hulpstukken.

Enkele voorbeelden van onze partner Koramic:

Tuile du Nord, een vlakke dakpan, staat voor nostalgie. De pan die flexibel is en laat zich eenvoudig leggen. Het lijnenspel van dit dak is speels en een lust voor het oog.
De Oude Holle is er één uit de oude doos. Gesproken met eerbied want de Oude Holle pan is enorm populair op onze Hollandse daken. Het is een lange, smalle pan met in een karakteristieke stijl die het best tot zijn recht komt in oud rood of oud blauw.
De OVH heeft een typerende diepe goot een opvallend dunne onderkant. Een dak met deze pannen is golvend.
Voordat de panmodellen worden geperst en gedroogd, gaat er een intensieve voorbewerking van de klei aan vooraf. Een gedroogde pan is grijs/bruin. Het bakken van de pan verandert de kleur in terracotta.
De pan wordt grijsblauw van kleur door de oven extra door te stoken, terwijl de zuurstoftoevoer wordt stopgezet. De zuurstof uit de metaalverbindingen wordt op deze wijze in klei omgezet. Kleurnuances tussen rood en grijsblauw zijn mogelijk.
Als de pan droog is, wordt de pan bespoten met een kleipapje van dezelfde samenstelling als de dakpan. Tijdens het bakken verbindt deze substantie zich met de dakpan. Het resultaat is een gekleurde, minder poreuze pan.
Een Edel-engobe is de afwerking waarbij er een samenstelling wordt gemaakt tussen een basis van klei en een basis van glas.
Ook hier wordt de pan na droging bespoten met een kleipapje. Het verschil zit hem in het hoge aandeel van glas bestanddelen. De keuze aan kleuren is onbeperkt. Glazuur kan zowel glanzend als mat zijn. Het versterkt de waterdichtheid, bevordert de waterafvoer en maakt het oppervlak minder vatbaar voor de aanhechting van vuil.

Vraag nu een gratis dakinspectie aan. U krijgt van ons een duidelijke en complete offerte, geen verrassingen achteraf! Of neem contact op voor antwoord op uw vragen.

Vraag nu een gratis dakinspectie aan. U krijgt van ons een duidelijke en complete offerte, geen verrassingen achteraf! Of neem contact op voor antwoord op uw vragen.

GRATIS DAKINSPECTIE