Leipan renovatie

Waarom uw leipannendak laten renoveren?

Beschadigde of geschilferde leipannen, stormschade, lekkage, klamme en vochtige plekken, lekkende goten, afgebladderd houtwerk, versleten voegen, kapot loodwerk en scheve dakpannen? Vorst, regen, wind, warmte en kou, ouderdom en achterstallig onderhoud laten ongewenste sporen na.

Van kwaad tot erger

Gebreken aan uw dak zijn uiterst vervelend en hardnekkig. Een lekkende goot leidt tot houtrot waarbij uw dure houten goot volledig moet worden vervangen. Een lekkage aan uw dak tast de onderconstructie aan. Ook nemen oude pannen teveel vocht op, waardoor het klam en vochtig wordt in huis. De isolatie van de woning wordt hierdoor ernstig aangetast. Kou, vocht en wind vinden hun weg naar binnen en de warmte ontsnapt via de spleten en scheuren van uw woning. Er ontstaat schimmel, de muren slaan door en het schilderwerk wordt ernstig beschadigd. Allemaal het gevolg van een slecht onderhouden dak.

Vaak ontstaan dit soort problemen zonder dat u er erg in heeft. Zo kunnen de voegen van uw schoorsteen slecht of versleten zijn en sijpelt er water ongemerkt naar binnen. De gevolgen hiervan merkt u pas als het kwaad reeds geschiedt is. Het water dat via uw zolder geleidelijk zijn weg vindt kan leiden tot gevaarlijke situaties en schade veroorzaken aan uw persoonlijke bezittingen.

Uw specialist in best betaalbare dakoplossingen

Door uw dak te laten renoveren voorkomt u lekkages en ernstige schade. Door middel van dakrenovatie verlengen we de levensduur van ieder dak. U bespaart kosten wanneer u op tijd uw dak laat renoveren en isoleren om zo uw kostbare bezit tegen weer en wind te beschermen. Wij van Dakrenovatie Holland komen bij u thuis voor een gratis dakinspectie, zo weet u meteen waar u aan toe bent.

Geschiedenis

Nederland heeft vele dakpannenfabrieken gekend. De leipan of ook wel tegelpan genoemd is hier een treffend voorbeeld van. Daar waar veel woningen in Nederland zijn gedekt met bepaalde soorten leipannen, zijn er ook vele leipansoorten samen met de fabriek verdwenen. Treffende voorbeelden hiervan zijn de Swalmen of de Molenleipan uit Oegstgeest. Daar waar er in Nederland bepaalde leipannen niet meer worden gemaakt zijn er in het buitenland nog wel degelijk dergelijke modellen te verkrijgen.

Dakrenovatie Holland heeft een aantal belangrijke connecties met verschillende buitenlandse producenten van leipannen. Dit biedt u een uitermate geschikt alternatief voor uw (Hollandse) dak. Op deze wijze hoeft u geen concessies te doen aan uw oorspronkelijke dak, met de pannen waar u destijds verliefd op was geworden. De romantiek wordt bewaard, met behoudt van kwaliteit en de waarde van uw huis.

Wij bieden u bij renovatie of restauratie vele mogelijkheden op het gebied van leipannen.

Vraag nu een gratis dakinspectie aan. U krijgt van ons een duidelijke en complete offerte, geen verrassingen achteraf! Of neem contact op voor antwoord op uw vragen.

Vraag nu een gratis dakinspectie aan. U krijgt van ons een duidelijke en complete offerte, geen verrassingen achteraf! Of neem contact op voor antwoord op uw vragen.

GRATIS DAKINSPECTIE