Monumenten

Het historisch pannendak vormt een wezenlijk onderdeel van het monument en in onderlinge samenhang een belangrijke karakteristiek binnen het beschermde stads- of dorpsgezicht. Hiermee dient met grote zorgvuldigheid te worden omgegaan. Het is vanzelfsprekend dat dergelijke waarden dienen te worden gekoesterd en in stand gehouden. Dankzij ons specialisme in het vak, hebben wij velen inkoopkanalen om ook voor monumentale panden de juiste pan te vinden. Het gebruik van moderne pannen is als vloeken in de kerk. Hierdoor zou de authenticiteit verloren gaan en het van oudsher fascinerende beeld van het historisch daklandschap ernstig in gevaar brengen. Dakrenovatie Holland refereert aan de doorleefdheid en ouderdom van het historisch dak.

Charter van Venetië zei ooit eens: ‘Conserveren is beter dan repareren, repareren beter dan restaureren, restaureren beter dan reconstrueren’. Dakrenovatie Holland onderschijft dit.

Leisteen kenmerkt zich door een lange levensduur en een blijvende, natuurlijke uitstraling. Het geeft cachet aan uw dak. Dakrenovatie Holland heeft het ambachtelijke vakmanschap in huis om leisteendaken van oude en monumentale panden te renoveren.

Dankzij ons specialisme in het vak, hebben wij velen inkoopkanalen om ook voor monumentale panden de juiste pan te vinden.

Naast de leien leveren en plaatsen wij ook ornamenten voor oude en monumentale panden. Wij werken zowel u dak als de gevel af volgens de strengste normen met betrekking tot monumentenzorg en leisteenwerken.

Vraag nu een gratis dakinspectie aan. U krijgt van ons een duidelijke en complete offerte, geen verrassingen achteraf! Of neem contact op voor antwoord op uw vragen.

Vraag nu een gratis dakinspectie aan. U krijgt van ons een duidelijke en complete offerte, geen verrassingen achteraf! Of neem contact op voor antwoord op uw vragen.

GRATIS DAKINSPECTIE